HUYSMAN YACHT INSURANCE & FINANCING

Meer dan bootverzekering

Huysman Verzekeringen in Eeklo is al jaren een betrouwbare partner voor wat betreft het verzekeren en financieren van jachten. Het bedrijf maakt deel uit van de Groep Huysman en stelt 30 mensen te werk. Met meer dan 30 jaar ervaring zorgt Huysman Yacht Insurance en Yacht Financing voor een waterdichte polis en nanciering op ieders maat. Huysman verzekert niet alleen boten maar ook jachthavens en beach clubs. Bovendien zijn ze actief betrokken in de pleziervaart, denk maar aan wedstrijden zoals de Antwerp Race en events zoals de NIBS.

Nu pakt de makelaar uit met nieuwe verzekeringsproducten voor schippers en voor mensen die een boot willen charteren, dit is een primeur op de Belgische markt. Maar wie denkt bij Huysman Verzekeringen alleen terecht te kunnen voor bootgerelateerde verzekeringen heeft het mis. Huysman Verzekeringen biedt als onafhankelijke partner bescherming aan gezinnen en bedrijven. Het kantoor voert op regelmatige basis audits uit waardoor alle voorwaarden herbekeken en aangepast worden. Huysman staat bekend als een stabiel familiebedrijf dat werkt met topmaatschappijen. Al jaar en dag is Peter Huysman de drijvende kracht. Een team van zes specialisten zorgt voor de verzekering en nanciering van boten. Lindsay Verheye is verantwoordelijke voor de yachting-afdeling.

Huysman verzekeringen is een ©makelaar en biedt dus geen eigen verzekering aan. Wat is daarvan het voordeel voor de klant?

Peter Huysman: Voor de mensen is het belangrijk te weten dat wij inderdaad onafhankelijke makelaars zijn, bemiddelaars. We gaan dus voor onze klanten op zoek naar de beste oplossing bij al onze partners. Want sommige verzekeraars dekken bv geen RIBs of jetski’s. Andere doen dat dan weer wel. Wij werken samen met de grootste wereldspelers en kunnen op die manier de beste oplossing bieden aan onze klanten. Kortom, een waterdichte polis en nanciering op ieders maat..

Welke garantie hebben de mensen dat ze de best mogelijke polis krijgen?

Peter Huysman: We werken met heel stabiele partners: Delta Lloyd, BDM... Deze maatschappijen draaien al decennia lang mee op de markt en dat schept een enorm vertrouwen. We zijn ook partner van Pantaenius, de grootste bootverzekeraar ter wereld.
We hebben er bovendien drie nieuwe partners bij, allen met een AAA rating, om onze diensten nog te versterken. Eén van hen is Amlin, de verzekeraar die zelfs de Space Shuttle verzekerde. Om maar te zeggen... We staan dus enorm sterk, kunnen een ruime markt ondervragen en zo de beste oplossing zoeken voor iedereen.

Huysman is een familiebedrijf, iets om trots op te zijn.

Peter Huysman: Huysman Verzekeringen maakt deel uit van de Groep Huysman en die groep wordt nog steeds geleid door mijn broers en ik. De groep doet ook aan projectontwikkeling (Huysman Promoties), nieuwbouw van woningen en appartementen (Huysman Bouw), ramen en deuren (Ramaco) en ook verkoop en verhuur van bestaand vastgoed (Immo Huysman). Alles samen hebben we 200 mensen in dienst. Een groot bedrijf, maar we blijven dicht bij de mensen staan. We dragen klantvriendelijkheid en een familiale sfeer hoog in het vaandel.

Wij zijn zeilers

Peter Huysman: Dat klopt en dat is toch een groot voordeel. Dat is misschien zelfs het allerbelangrijkste, want dat schept vertrouwen. We weten bijzonder goed waarover we praten. Ik heb als zeiler 100.000 zeemijl op het log staan en zeil bovendien overal in Europa. We kennen de zeilwereld als onze eigen broekzak. Dan ken je heel wat mensen persoonlijk in deze wereld. Zo’n uitgebreid netwerk hebben in heel Europa is een groot voordeel, want dan kan je snel en ef ciënt de beste oplossingen vinden voor de klanten. Onlangs belde me zelfs iemand om te vragen of ik geen goed restaurant ken op Palma de Mallorca. Dit is ‘part of the job’ en ik heb hem met plezier enkele tips en aanbevelingen gegeven.

Nieuw op de Belgische markt is de schippers- en charterverzekering. Wat houdt dat precies in?

Lindsay: Dit zijn verzekeringen die we uit de Europese markt hebben gehaald en die we nu voor het eerst in België kunnen aanbieden. De schippersverzekering is een polis voor iedereen die professioneel schippert in de pleziervaart, neem bv. mensen die private jachten naar de andere kant van de wereld brengen of commercieel varen met passagiers. Dat houdt natuurlijk bepaalde risico’s in. Want hoe zijn dat jacht en de schipper juist verzekerd? Met deze polis ben je zeker dat je wel degelijk verzekerd bent wanneer je bv. een ongeval veroorzaakt met de boot of als er persoonlijke schade geleden wordt.

De chartermarkt is de laatste jaren alleen maar gegroeid. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een jacht te huren in het buitenland, we spelen daarop in met een charterverzekering.

Peter Huysman: Stel, je chartert een 36-voeter in Kroatië voor een zorgeloze vakantie met heel je gezin. Je betaalt pakweg 2000 euro voor een week en daarin is een verzekering inbegrepen. Maar daar zit ook een franchise op en er dient ook een waarborg betaald te worden. Als er dan iets gebeurt met het jacht, je vaart bv tegen een rots, dan ben je wel gedekt voor de schade, maar de franchise ben je kwijt, evenals de betaalde waarborg. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s. Met de charterverzekering kopen wij die franchise en waarborg af. Dat betekent concreet dat je dus een volledige dekking hebt.

En dat is pas zorgeloos kunnen varen en een droomvakantie beleven. We praten nu over zeegaande zeiljachten, maar werkelijk iedereen die vaart kan bij Huysman terecht.

Lindsay: Van klein tot groot, zeil- of motor. We verzekeren bij manier van spreken alles in de pleziervaart behalve de racejachten die deelnemen aan de Volvo Ocean Race.

Mensen kunnen bij Huysman terecht voor meer dan boten alleen. Sterk in cross selling.

Peter Huysman: We verzekeren alle verzekeringstakken, en in de pleziervaart zijn er niet veel mensen die dit weten. Ze denken dat Huysman enkel yacht insurance doet. Onze grote kracht is cross selling. Dus stel: iemand heeft een boot en een bedrijf. Goed, dan kunnen we zowel de volledige gezinssituatie verzekeren maar ook de professionele activiteiten en het bedrijf zelf. En omdat we een onafhankelijke makelaar zijn , kunnen we natuurlijk de voordeligste formules aanbieden. Bovendien kunnen onze klanten, zowel particulieren als ondernemingen, steeds rekenen op een deskundige aanpak. Service verzekerd!

Categories: Bootverzekeringen

Tags: zeilboot